Flaggor som skall användas kontinuerligt utomhus skall vara tillverkade av starkast möjliga textil. Vi använder helst så kallad Marinpolyester 160gr/m2 som är vävd av dubbelt tvåtrådigt tvinnat garn. Vi vågar påstå att detta är den starkaste flaggtextilen på marknaden.

Vi testar löpande andra typer av material men har inte stött på något starkare. Viktigt är dock att flaggan har en noggrann och beprövad sömnad för att fullt ut dra nytta av styrkan i materialet. Sömnadens utformning och metod är avgörande för flaggans livslängd. Skillnaden mellan vår metod och den mera vanliga tvåtrådsfållen betyder att en flagga med vår sömnad håller upp till dubbelt länge.

Det finns företag som försvårar jämförelser för kunden genom att ge textilmaterial egna namn, som ofta visar sig vara material som funnits länge på marknaden under kända och etablerade namn såsom Marinpolyester.

Ett bra sätt att undvika missförstånd är att be om ett prov på både material och sömnad. Kombinationen av Marinpolyester och vår specialsömnad ger er den bästa ekonomin.

Kontakta våra säljare så skickar vi gärna ett prov som tydligt visar vår kvalitet på både material och specialsömnad.