Marin Polyester

Flaggor som skall användas kontinuerligt utomhus skall vara tillverkade av starkast möjliga textil. Vi använder vanligen så kallad Marinpolyester 160gr/m2 som är vävd av dubbelt tvåtrådigt tvinnat garn när vi screentrycker logoflaggor. Marinpolyestern är en kvalitet där pris och prestanda följs åt och man räknar med cirka 2 flaggor per stång och år under normala väderförhållanden om flaggan alltid är hissad. Marinpolyestern lämpar sig bäst vid större upplaga och få tryckfärger.

 

Premium Brand

 

Vi testar och tar löpande fram olika typer av material till respektive användningsområde och kan nu erbjuda flaggor som är ännu starkare än tidigare. Ett av dessa material benämner vi Premium Polyester med en gramvikt på 155 gram/m2, vilket är en förfinad version av den vävda polyestern. Denna kvalitet kan användas både till digitaltryck och screentryck och har en klart förbättrad livslängd och hållbarhet, vilket är mycket uppskattat av den kvalitetsmedvetne kunden. Vår andra nyhet har fått namnet Premium Polyester Plus, en stickad polyester producerad av filamentgarn som påminner mycket om vävd polyester. Vid digitaltryck återger denna kvalitet färgerna på ett exceptionellt bra sätt.

Vi vågar påstå att detta är den starkaste flaggtextilen på marknaden med närapå dubbla livslängden jämfört med den traditionella marinpolyestern utan att Du som kund behöver betala dubbelt så mycket!

 

Fråga våra säljare om Premium Brand!

 

Sömnaden

Viktigt är också att flaggan har en noggrann och beprövad sömnad för att fullt ut dra nytta av styrkan i materialet. Sömnadens utformning och metod är avgörande för flaggans livslängd. Skillnaden mellan vår metod, som alltfler flaggproducenter tar efter och den mera vanliga tvåtrådsfållen betyder att en flagga med vår sömnad håller upp till dubbelt länge.

 

Det finns företag som försvårar jämförelser för kunden genom att ge textilmaterial egna namn som ofta visar sig vara material som funnits länge på marknaden under kända och etablerade namn såsom Marinpolyester.

 

Ett bra sätt att undvika missförstånd är att be om ett prov på både material och sömnad. Kombinationen av Marinpolyester och vår specialsömnad ger er den bästa ekonomin.

 

Kontakta våra säljare så skickar vi gärna ett prov som tydligt visar vår kvalitet på både material och specialsömnad.