Frequently asked questions

Flaggor

Ska flaggan sitta i en markmonterad flaggstång ska den svenska flaggans längd vara ungefär en fjärdedel av stångens längd. Detta gäller även flaggor med logotyp. För högtstående flaggor med logotyp är den generella rekommendationen att flaggans höjd ska vara mellan en tredjedel och en fjärdedel av flaggstångens längd.

Om flaggan sitter i en flaggstång utomhus har väder och vind stor påverkan på livslängden. Geografisk plats är en annan viktig faktor, där en kustnära placering ofta sliter hårdare. En genomsnittlig livslängd brukar vara ungefär tre till sex månader. I slutändan är det kunden själv som avgör om flaggan är sliten och därför bör bytas ut.

Vi arbetar med flera sorters textil, beroende på vilken produkt som avses. Flaggor med logotyp och nationsflaggor används ofta kontinuerligt och bör därför vara av högsta tänkbara kvalitet.  Vi har efter många års tester och jämförelser valt en vävd polyester av spunnen fiber, som vi kallar ”Marinpolyester” med vikten 160 g/m2. Denna kvalitet i kombination med vår specialsömnad ger oöverträffad livslängd. Vi har även andra typer av material som passar bättre under vissa förutsättningar. Mera information om detta finner ni i produktbeskrivningarna på de olika produktsidorna här på hemsidan. Köp flagga.

Priset avgörs av flera faktorer. För flagga med logotyp är antal färger i logotypen, storleken på flaggan, upplagan och val av material avgörande för priset. För nationsflaggor är det valet av nation och storlek som sätter prislappen.

Vi har en överskådlig sammanställning av de regler som gäller i olika situationer. Det kan gälla hur man skall hantera utländska flaggor, flaggning vid dödsfall eller begravning etc.
Läs Sveriges flaggregler.

Gäller det nationsflaggor så har vi oftast dessa på lager för omgående leverans. Gäller det flaggor med er logotyp är leveranstiden ungefär två till tre veckor.

Flaggstänger

Generellt gäller att en tredjedel eller tre till fyra meter av flaggstången skall skjuta upp över den byggnad som den ska stå i anslutning till. Detta gäller vid bostadsbyggnader och mindre industribyggnader och ger vanligtvis en flaggstångslängd på mellan åtta till tolv meter. Den längsta flaggstången vi erbjuder är 18 meter.

Mer information om detta finner ni under flaggstänger.

Nej. Bygglov behövs normalt inte för att resa en eller flera flaggstänger på egen tomt. Gäller det flaggstänger som ska monteras på husfasad måste fastighetsägaren kontrollera vad som gäller.

Våra flaggstänger monteras enkelt i det medföljande varmgalvaniserade marfästet av gångjärnstyp. Vår tolv meter långa flaggstång väger endast ca 43 kg inklusive tillbehör. Alla våra flaggstänger levereras med en utförlig monteringsanvisning. Mer information om detta finner ni under flaggstänger.

Vi ger 15 års garanti på våra flaggstänger. Detta gäller med reservation för extremt väder eller situationer som faller under s.k. force majeure.

Våra flaggstänger levereras vanligtvis inom några dagar.

En flaggstång levereras komplett med markplatta, knape, lina samt knopp.

Vi kan tyvärr inte leverera hålet i marken men vi kan ombesörja montage av flaggstänger i Skåne.

Kontakta din säljare!

Det är ingen garanti att detta fungerar men det är alla fall värt ett försök innan man fäller sin stång.

 

Ta de båda ändarna på linan och lägg emot varandra. Ta en stark tråd och sy ihop linorna. Hissa försiktigt upp den nya linan i stången och håll tummarna för att du får ner den gamla linan.