Kronan ett anrikt företag.

Lincoln Ohlsson grundade 1932 Flagg- och Rullgardinsfabriken Kronan i Helsingborg som en verksamhet till sina 3 döttrar som drev den under flera år…

Kronan i Flaggfabriken Kronan sägs komma från Lincoln Olssons tre små ”prinsessor”, alla representerade varsin diamant på Kronans toppar.

Flaggfabriken Kronans aktiebrev från 1932.

Aktiebrev för Flagg- och rullgardingsfabriken Kronan AB år 1932

90 år 1932 – 2022

Flaggfabriken Kronan i Helsingborg är från början ett familjeföretag med en mer än 90-årig historia och en lovande framtid. Vi har sedan starten 1932 utvecklats till Sveriges ledande flaggleverantör. Trots att vi är marknadsledande på företagsflaggor och en av de största när det gäller vår svenska flagga, är vi fortfarande ett litet, väl sammanhållet företag. Det är säkerligen en av anledningarna till att vi kan garantera högsta kvalitet på våra produkter. Vi håller vår yrkesstolthet högt – med ett resultat som alla kan se.

2014 togs företaget över av 3 anställda varav 2 driver det idag.

Det som en gång var ett rent hantverk är idag en modern industri. Med datorns hjälp tar vi fram exakt de färger och mönster som kunden önskar. Den moderna tekniken är också en förutsättning för snabba, korrekta leveranser. Men familjeföretaget och hantverkstraditionen bär vi med oss. Du märker det framför allt i den personliga servicen – vi kan flaggor och flaggprodukter.

Flaggfabriken Kronan i Helsingborg, producerar och marknadsför reklamflaggor, beach-flaggor, roll-up, pop-up tält för event, pop-up mässväggar, vepor, banderoller, storbilder, solparasoller, standarer, bordsflaggor, fanor, örlogsflaggor, nationsflaggor, vimplar, m.m.

2004 introducerade vi glasfiberflaggstänger med det egna varumärket Flaggfabriken Kronan. Flaggstången är dokumenterat uthållig med ett kraftigt fäste och sannolikt den snyggaste finishen på marknaden.

Vi delar gärna med oss av vårt kunnande och våra erfarenheter.
Flaggor, som du vill ha dem – kom till oss med dina idéer och önskemål, så hjälper vi till att förverkliga dem!