Shopping Cart

Senast tillagda vara

Totalt:

Lägger till produkt

[x]
Befintlig lista:

Skapa ny lista:
Listnamn :
Lägg till lista :
Kunglig Hovleverantör

Förvaring

En flagga är en viktig symbol för samhörighet inom länder, föreningar och olika typer av samfund. Därför ska den respekteras och tas väl hand om, även när den inte används.

Tänk på att man alltid ska låta flaggor torka innan de viks ihop, eftersom de kan ta skada av fukt. Därför bör en flagga också förvaras i ett rum med låg luftfuktighet och stabil temperatur. Ett annat tips är att förvara den på en plats utan ljus, då solljus i längden kan leda till att färgen bleks och materialet försvagas.

Om flaggan ska vara undanlagd under lång tid och man vill förhindra den från att få permanenta veck kan det vara bäst att förvara den plant, till exempel på ett bord, och inte vika den alls. Eller varför inte rulla flaggan runt ett större rör för att underlätta förvaringen?

Skydda flaggan från damm och annat som kan skada eller befläcka den. Tänk också på att vika den Svenska flaggan så att den helblå sidan kommer utåt, för att förhindra det ljusa gula korset från att bli smutsigt. Se framför allt till att den är ren när du lägger undan den. Om din flagga har fått fläckar som du själv inte får bort - testa att gå till en textilkonservator!
 

 
© Flaggfabriken Kronan AB 2018