Shopping Cart

Senast tillagda vara

Totalt:

Lägger till produkt

[x]
Befintlig lista:

Skapa ny lista:
Listnamn :
Lägg till lista :
Kunglig Hovleverantör

Flaggdagar

I Sverige och många andra länder förekommer officiella flaggdagar, högtidsdagar som man uppmärksammar och firar genom flaggning av nationsflaggan. Till skillnad från flera andra länder finns det inga krav på myndigheter eller privatpersoner att flagga på de svenska högtidsdagarna. Däremot rekommenderas det att hissa flaggan för att värna om synen på flaggan som en värdefull nationell symbol, samt att det tillhör god sed.

Förordningen som stadgar de allmänna flaggdagarna har utförts av den svenska regeringen. Tidigare har vi i Sverige haft 16 allmänna dagar att flagga på om året. Under de år då det är val kan vi räkna dem till 17 eftersom valdagen blir ytterligare en flaggdag. Från och med 2018 har ytterligare en permanent flaggdag tillkommit (Veterandagen 29 maj). Det betyder att i år (2018) har vi 18 flaggdagar.

Den allra viktigaste dagen att minnas att flagga på är Svenska Flaggans dag, vår nationaldag, som är den 6:e juni. I många andra länder finns en separat dag då man hedrar den nationella flaggan, men i Sverige firar vi vår flagga i samband med nationaldagen.

Självklart får du även utöver de allmänna högtidsdagarna flagga när du vill. Hissa den blågula flaggan i topp för att uppmärksamma dina nära och kära vid födelsedagar, dop och bröllop!

Vi har listat datumen för de officiella svenska flaggdagarna 2018 nedan:

1 januari Nyårsdagen
28 januari H.M. Konungens namnsdag
12 mars Kronprinsessans namnsdag
Påskdagen, 1 april  
30 april H.M Konungens födelsedag
1 maj  
Pingstdagen, 20 maj  
29 maj Veterandagen
6 juni Sveriges Nationaldag
Midsommardagen, 23 juni  
14 juli Kronprinsessans födelsedag
8 augusti Drottningens namnsdag
Valdagen, 9 september  
24 oktober FN-dagen
6 november Gustav Adolfsdagen
10 december Nobeldagen
23 december Drottningens födelsedag
25 december Juldagen
  
 
© Flaggfabriken Kronan AB 2018