Shopping Cart

Senast tillagda vara

Totalt:

LĂ€gger till produkt

[x]
Befintlig lista:

Skapa ny lista:
Listnamn :
LĂ€gg till lista :
Kunglig Hovleverantör

Flaggregler

Det Àr inte vem som helst som hissar sin egen flagga. NÀr man lÄter sin identitet röra sig i vinden med himlen som fond, visar man bÄde styrka och trygghet. Flaggan Àr pÄ sÄ sÀtt en symbol för konkurrenskraft och stabilitet.

PÄ Flaggfabriken Kronan har vi under mÄnga Är bevisat vÄr förmÄga att göra dessa egenskaper full rÀttvisa. Genom hög kvalitet och tekniskt kunnande förenat med sÀkra, snabba leveranser Àr vi sedan mÄnga Är marknadsledande i branschen.

I menyn ovan kan du vÀlja mellan olika rubriker, fÄ tips och rÄd om regler för flagging vid olika tillfÀlle.

Den svenska flaggan

Den svenska flaggans design har sina rötter i Kung Gustav Vasas styre under mitten av 1500-talet. Influenserna kommer bland annat frĂ„n den tidens riksvapen och dess tre stycken blĂ„a kronor som associerades med Sverige. Under de kommande Ă„rhundranden skulle flaggan anvĂ€ndas som en militĂ€r symbol för den svenska stormakten med sina gula och blĂ„ fĂ€rger. År 1906 efter unionsupplösningen mellan Norge och Sverige togs unionsmĂ€rket bort frĂ„n flaggan och fick det utseende och form som flaggan har Ă€n idag. 

Under de tvÄ vÀrldskrigen blev flaggan fortsÀttningsvis en symbol för de gemensamma svenska vÀrderingarna, i en tid av osÀkerhet och krig. Den svenska flaggans betydelse gick alltsÄ frÄn ett militÀrt tecken till att vara en nationell symbol för det svenska folket. DÀrför hissas flaggan ocksÄ i samband med landets mÄnga högtider. En av dessa specifika högtider Àr Sveriges nationaldag den sjÀtte juni, som fram till 1983 faktiskt kallades flaggans dag. Nationaldagen firas till minne av Sveriges sjÀlvstÀndighet Är 1523 och landets regeringsform som riksstaden skrev under Är 1908. SÄledes blir den svenska flaggan ocksÄ en symbol för principer sÄsom demokrati, yttrandefrihet och rÀttvisa som Àr en del av landets gemensamma vÀrdegrunder. Tveka inte att köpa din svenska flagga hos oss pÄ Flaggfabriken Kronan!

Vill ni lÀsa mera om historik och de formella reglerna kring flaggning kan ni gÄ in pÄ www.ra.se och www.nationaldagen.se
 

 
© Flaggfabriken Kronan AB 2018