Att ha en flaggstång i din trädgård eller på ditt lantställe ger dig möjligheten att fira traditioner och högtider, men även visa din sorg vid en bortgång. Flaggfabriken Kronan hjälper dig att välja rätt flaggstång till flaggan du vill hissa upp.

 

Välja längd på flaggstång

Att välja flaggstång kan till en början låta som en enkel process, men vi har erfarenheten av att man kan behöva vägledning. Det många kanske inte vet är att flaggstängernas höjd varierar beroende på husets höjd. Vi brukar rekommendera att cirka 3-4 meter av flaggstången ska vara över den byggnad som flaggstången står i anslutning till. När det kommer till val av flagg- och vimpelstorlek så anpassas detta utefter längden på flaggstången. Utgå ifrån att en flagga ska vara en fjärdedel av stångens längd och att vimpeln passar bäst om den är cirka en tredjedel av längden på flaggstången. Läs vår guide för att välja storlek på flaggan eller vimpeln.

 

Flagglinan på utsidan eller insidan?

Det finns även olika typer av flaggstänger. Exempelvis så finns det flaggstänger som har en flagglina på insidan vilket gör att det inte finns något linsmatter som låter vid blåst. Denna variant av flaggstång finns med lucka och lås eller med vev. Veven på stången är den du använder för att hissa eller fälla flaggan och går även att ta av för att hindra flaggtjuvar från att ta veven.

 

Glasfiberflaggstång

Flaggstänger har även olika valmöjligheter på material. Vi på Flaggfabriken Kronan säljer det vanligaste materialet som är av glasfiber som du i princip inte behöver underhålla mer än att tvätta av stången ibland. Glasfiber är även ett material som inte väger så mycket. En flaggstång av glasfiber väger cirka 35 kilo, vilket gör det enkelt att sätta upp sin flaggstång.

 

Vit flaggstång eller en annan färg?

När det kommer till färg på flaggstången så är vitt det absolut vanligaste. Men vi erbjuder en stor variation av färger på flaggstänger. Detta ger dig möjligheten att själv designa din flaggstång utefter dina önskemål. Ta en titt på utbudet och välj den RAL-färg som passar dig bäst. Du har även möjligheten att välja en stång som är metallic. På toppen av flaggstången brukar man även ha en guld- eller silverfärgad knopp tillverkad av mässing.

På Flaggfabriken Kronan hittar du allt ifrån flaggstänger, flaggstångstillbehör till flaggor och vimplar. Ta del av vårt breda sortiment och hissa din flagga eller vimpel i någon av våra populära flaggstänger.

Flaggstång classic

Från: 4119 kr

Flaggstången Classic är en klassisk och välkänd flaggstång tillverkad i glasfiberarmerad polyester som passar perfekt till huset eller stugan.

Om du väljer färgad flaggstång eller metallic kommer vi kontakta dig angående färg ni önskar. Metallic finns i guld, silver eller brons. Se de tillgängliga RAL-färgerna nedan.

Flaggstång lucka lås

Från: 5257 kr

Flaggstången är en klassisk flaggstångstyp kombinerad med en låsbar lucka.

Om du väljer färgad flaggstång eller metallic kommer vi kontakta dig angående färg ni önskar. Metallic finns i guld, silver eller brons. Se de tillgängliga RAL-färgerna nedan

Flaggstång vevmekanism

Från: 6129 kr

Flaggstång med vevmekanism gör flaggresningen enklare och effektivare. Detta tillval är därför perfekt och populärt i miljöer där flaggan eller vimpeln ska vara möjlig att hissa frekvent, såsom i olika typer av offentliga miljöer.

Om du väljer färgad flaggstång eller metallic kommer vi kontakta dig angående färg ni önskar. Metallic finns i guld, silver eller brons. Se de tillgängliga RAL-färgerna nedan