Shopping Cart

Senast tillagda vara

Totalt:

Lägger till produkt

[x]
Befintlig lista:

Skapa ny lista:
Listnamn :
Lägg till lista :
Kunglig Hovleverantör

Flaggdagar

I Sverige och många andra länder förekommer officiella flaggdagar, högtidsdagar som man uppmärksammar och firar genom flaggning av nationsflaggan. Till skillnad från i flera andra länder finns inga krav på myndigheter eller privatpersoner att flagga på de svenska högtidsdagarna. Däremot rekommenderas man att göra det för att värna om synen på flaggan som en värdefull nationell symbol och för att det tillhör god sed.

Förordningen som stadgar de allmänna flaggdagarna har utförts av den svenska regeringen. Vanligtvis har vi 16 allmänna dagar att flagga på om året. Under de år då det är val kan vi räkna dem till 17 eftersom valdagen blir ytterligare en flaggdag. I år (2017) råder de vanliga 16.

Den allra viktigaste dagen att minnas att flagga på är Svenska Flaggans dag, vår nationaldag, den 6:e juni. I många andra länder finns en separat dag då man hedrar den nationella flaggan, men i Sverige firar vi vår flagga i samband med nationaldagen.

Självklart får du även utöver de allmänna högtidsdagarna flagga när du vill. Hissa den blågula flaggan i topp för att uppmärksamma dina nära och kära vid födelsedagar, dop och bröllop!

Vi har listat datumen för de officiella svenska flaggdagarna nedan:

1 januari Nyårsdagen
28 januari H.M. Konungens namnsdag
12 mars Kronprinsessans namnsdag
Påskdagen  
30 april H.M Konungens födelsedag
1 maj  
Pingstdagen  
6 juni Sveriges Nationaldag
Midsommardagen  
14 juli Kronprinsessans födelsedag
8 augusti Drottningens namnsdag
Valdagen  
24 oktober FN-dagen
6 november Gustav Adolfsdagen
10 december Nobeldagen
23 december Drottningens födelsedag
25 december Juldagen
  
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
© Flaggfabriken Kronan AB 2015